tisdag 17 april 2012

ALLA VILDA

en film om Birgitta Stenberg. Vi får följa Birgitta idag när hon reser tillbaka och träffar forna älskare och älskarinnor runt om i världen.

Alla vilda är en livsfilosofisk film och en beatprotest mot det konforma.
Om kvinnokämpen som stod emot allt vad tygen höll, och brast, för att hon vägrade skäras till för att passa in i en tid när man inte gjorde så. Och fortfarande, siempre bella Birgitta.

Den insatta biopubliken på Inkonst fick ställa frågor efter filmen. Vi i publikum var väl förberedda att vi skulle vara med på ett ett queermanifest men vi var faktiskt inte beredda på att det också skulle vara en drogliberal sådan. Plötsligt låg faktiskt luften tjock runt oss och man kunde höra en knappnål falla, ett skrap av jackan mot stolen. Ett sista tabu föll från läpparna på beatdrottningen, nästan åttio.

Även om man inte får uppleva samtalet efter filmen är den mycket väl värd att se, hemma som på bio. Det är en varm och faktiskt upplysande film. Och upplyftande och vis. Eldiga frågor och djupa svar. Regissörerna två kvinnor som båda rörts av Birgitta på olika vis i sina liv.
Jag hade kunnat se mycket mer av mötena i filmen. Som väl är lär det vara en del bortprioriterat material på DVD:n som komma skall. Jag hade kunnat tänka mig att se hela materialet som en tvådelad dokumentär på TV till exempel. Blev inte riktigt mätt!

Värt att nämna är filmmusiken som skapades av ett sammansatt band vilka improviserade fritt till råmaterialet projicerat på en vägg. Vilket verk!










Trailer till Alla vilda – en film om Birgitta Stenberg från rstvideos trailerarkiv.


Trailer: Alla vilda
här kan man också se vart filmen ska visas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar