fredag 24 juni 2011

Hallow Midsummer's eve and Freja, godess of fertility


Min Facebookstatus i dag: Hallow Midsummer's eve to night, the night of fertility, love-making, sexuality, sacrifice as well as gluttony. Hail to Freja, godess of fertility and birth...

De har missförstått nånting. Alla tjockisar i vita spetstunikor ( bäbiskläder på vuxna???) som packar bilarna fulla med uppspelta barn och badringar. Midsommar är inte barnens högtid. Det är högtiden då barnen blir till. Och om de blir till på själva Midsommarafton är de välsignade av Freja och Freja. Det är de ungas och de vuxnas högtid.
Midsommarnatten är full av magi och mystik och inte minst sexualtitet. Det har föga att göra med skrikande ungar i horder och små grodorna som pumpas ut ur skrälliga högtalare på allmän plats. Och detta ofog att äta äcklig konserverad fisk i glas. På sexualitetens stora dag!

Nej, i stället ;helga Freja, plocka dina blommor, bind en krans. Ta nåt sexigt på dej. Låt gräset smeka dina ben. Lägg märke till hur vacker din solbruna hud är i kvällningen. Natten som aldrig blir mörk... Älska dig själv. Känn fruktsamheten flöda och lusten välla fram i venerna. Om så bara för dej själv.
Njut av maten och ät rikligt. Tacka jorden för gåvorna och känn sambandet mellan dig, jorden och maten du inmundigar i dig. Offra till jorden och till gudarna knunta till den.

Fyll lungorna med doftande, sval kvällsluft. Hör svalor tjuta. Låt ögonen få slöjor och se bortom träden, husen, åkern. Se trollen och knyttet. Se lusten och älvorna dansa. Bli ett med nuet och alltet. Det är lättare i dag än alla andra dagar, men du måste släppa fram det. Hail Frej och Freja. Hail sex och frosseri. Hail Jorden och din tillkommande. Hail din lust.

Vi ses i natt!

Foto ovan: Niclas Tilosius


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar