måndag 11 juli 2011

"Ett barn blir till" i mint condition

*bild 1


Har just köpt mig ett exemplar av "Ett barn blir till" med bilder av Lennart Nilsson i mint condition. Börjar bläddra. Hmmm... Det där med befruktning och barns tillblivelse verkar vara en hel vetenskap. Jag visste väl det! Kanske en hel kult hänger sig åt Nilssonismen? Hur många är de? Alla vet ju ändå att ingen levande begriper sig på hur det e g e n t l i g e n går till.
Boken verkar hävda att det finns starka indicier på att det kan ha med flicka plus pojke plus sänghalm att göra... I alla fall med den initiala fasen, själva ingivelsen som utlöser rörelsen barns tillblivelse och framväxt. Detta verkar dock inte särskilt trovärdigt när man tänker på det en liten stund.

Tyvärr slår alltid en slags glömskemekanism till som gör att man inte kan tillfråga sig själv hur det gick till när vi vandrade in från andra sidan. Inget spädbarn har ännu visat sig villigt att tala ut om livet i livmodern och tiden innan det. Ämnet är fortfarande höljt i mystikens dimmor, mina vänner! En klase bananer utlovas till den som kan bringa någon klarhet i frågeställningen!

Kommer själv att ta en lång vandringstur längs den osnitslade bana av frågor som hopar sig. Kritiskt tänkande och skarpsinnighet är ett måste, detta är inget för den klent rustade tänkaren.
Nästa steg blir att kontakta mina shamankontakter i bortre Mongoliet för verklig djupdykning. Här ska utredas!



Studera vidare i grupp:

Vad kan storken ha för inflytande på barns nedkomst?
Finns verkligen så kallade celler?
Kan samlag ha samband med befruktning?
Om ett ägg inte värps, är det då ett ägg?
Var/vad var barnen innan de föddes?
Är embryon groddjur?


**bild 2


You Tube:




*Bild 1. Kan det vara möjligt? Tror du på detta?

**Bild 2. Liknar nyfödda bebisar E.T. och kan det vara relevant?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar